Den här är en mycket god fiskgryta med saffran, eller fisksoppan om man så vill, som är otroligt smakrik och till och med de som inte är så förtjusta i saffran (ovanligt vanligt här på öarna av någon anledning) kommer att uppskatta den. Fylld med allsköns läckerheter från havet, och med en kryddig vitlöksmajonnäs till, så är en fiskgryta med saffran det perfekta middagstipset inför festen till helgen.
PrintFiskgryta med saffran
- Total Time: 45 mins
Ingredients
- 400 g torskfilé
- 300 g laxfilé
- 1/2 purjolök
- 1/2 gul lök
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 2 1/2 dl vitt vin
- 1 1/2 fiskbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl cremè fraîche
- 2 dl vatten
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 300 g räkor med skal
- 1 burk á 150 g musslor
- 1 1/2 tsk tomatpuré
Instructions
- Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
- Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
- Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
- Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
- Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 15 mins
0
Skriv en kommentar