Ingredients
Scale
- 400 g torskfilé
- 300 g laxfilé
- 1/2 purjolök
- 1/2 gul lök
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 2 1/2 dl vitt vin
- 1 1/2 fiskbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl cremè fraîche
- 2 dl vatten
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 300 g räkor med skal
- 1 burk á 150 g musslor
- 1 1/2 tsk tomatpuré
Instructions
- Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
- Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
- Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
- Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
- Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 15 mins