När julsillen står en upp i halsen, så kan de mindre nogräknade byta julfisk till strömming. De fysikaliska skillnaderna till trots, och det faktum att strömmingen håller till på Sveriges baksida, så kan man även på Västkusten avnjuta ett förträffligt gott och enkelt recept på kaviarströmming. Faktum är att man kommit fram till att strömmingen är sillens mindre genetiskt begåvade släkting med färre ryggkotor, ett större huvud och lägre fetthalt, men det ska inte hindra oss här att från att bortse från östkustens bakslag, utan vi kan allt frossa lite kaviarströmming så här till jul.
PrintKaviarströmming
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 15 strömmingsfiléer
- 2 dl majonnäs
- 1 dl mjölk
- 2 msk kaviar
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1 dl dill, finhackad
- Salt
Instructions
- Sätt ugnen på 180°.
- Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen, salta och rulla ihop filéerna med köttsidan inåt och lägg dem i en smord ugnsform.
- Blanda majonnäs med mjölk och kaviar. Häll ner den finhackade löken och hälften av dillen.
- Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
- Servera med potatismos och lingonsylt.
Notes
Dra hellre av fenan än att klippa; på så vis kommer alla ben med och du slipper otrevliga överraskningar.
Det här receptet tenderar att kunna bli ganska salt, så vi förordar starkt att ha rejält med lingonsylt till för att få lite syra.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
1
Skriv en kommentar