Ingredients
Scale
- 15 strömmingsfiléer
- 2 dl majonnäs
- 1 dl mjölk
- 2 msk kaviar
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1 dl dill, finhackad
- Salt
Instructions
- Sätt ugnen på 180°.
- Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen, salta och rulla ihop filéerna med köttsidan inåt och lägg dem i en smord ugnsform.
- Blanda majonnäs med mjölk och kaviar. Häll ner den finhackade löken och hälften av dillen.
- Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
- Servera med potatismos och lingonsylt.
Notes
Dra hellre av fenan än att klippa; på så vis kommer alla ben med och du slipper otrevliga överraskningar.
Det här receptet tenderar att kunna bli ganska salt, så vi förordar starkt att ha rejält med lingonsylt till för att få lite syra.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins