Ingredients
Scale
- 1 knippe färsk grön sparris
- 4 portionsbitar färsk lax
- salt och peppar
- 2 1/2 dl grädde
- 200 gr Philadelphiaost
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 msk koncentrerad hummerfond
- salt
- peppar
- cayennepeppar
- 2 dl riven ost
Instructions
- Ställ ugnen på 200°.
- Lägg ner laxfiléerna i en smord ugnsform.
- Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
- Värm upp crème fraîche, Philadelphiaost, hummerfond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
- När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över laxen och sparrisen.
- Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i c:a 40 minuter, eller tills laxen är klar.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins