Snabbt, enkelt och nyttigt recept på laxpasta med spenat. Toppa serveringen med lite parmesan om det önskas lite mer sälta och smak. Det blir bra med vilken pasta som helst, men färsk pasta gör hela anrättningen lite piggare och fräschare.
PrintLaxpasta med spenat
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- Färsk pasta för 4 personer
- 500 g laxfilé, helst färsk
- 1/4 purjolök, fint skivad
- 1 citron
- 3 dl grädde
- ~100 g bladspenat
- Salt
- Peppar
Instructions
- Koka pastan per konstens alla regler.
- Tärna under tiden laxen och skrubba citronen. Riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft i ett glas.
- Fräs purjon i olja, tillsätt grädden, citronskalet- och saften, laxen och låt puttra under lock i c:a 3 minuter.
- Häll av vattnet från pastan, vänd ner pastan i såsen och tillsätt spenaten. Salta och peppra och servera.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
8
Skriv en kommentar