Sandkullens lax hittade vi hos Gourmetmorsan och fastnade direkt. Tur var väl det, ty denna maträtt är en riktig höjdare. Sandkullens lax har alla smaker som en västkustbo kan önska, och servera den med fräsch sallad och lite färskpotatis så har du en perfekt sommarrätt.
PrintSandkullens lax
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 600 g laxfilé utan skinn och ben
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 burk kräftstjärtar i lag
- 1 tub Skagen- eller kräftost
- 2,5 dl mellangrädde
- 2 msk hummerfond
- 1 dl dill, finhackad
- 0,5 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 1 dl riven Västerbottenost
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg i fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
- Häll av lagen från kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
- Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar.
- Fördela blandningen över fisken och strö över osten.
- Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Notes
Var försiktig med saltet. Se till att smaka av med jämna mellanrum.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
8
Skriv en kommentar