Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sandkullens lax - Recept från Hssons Skafferi

Sandkullens lax


(4,80)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 5 reviews

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 tub Skagen- eller kräftost
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl dill, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven Västerbottenost

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg i fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
  3. Häll av lagen från kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
  4. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar.
  5. Fördela blandningen över fisken och strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen i 20-25 min.

Notes

Var försiktig med saltet. Se till att smaka av med jämna mellanrum.

  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
Exit mobile version