Ingredients
Scale
- 350 g laxfilé
- 1 dl créme fraîche
- 50 g getost
- 10 basilikablad
- 1 krm cayennepeppar
- 10 körsbärstomater
- haricot verts, sockerärter eller broccoli
- salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär laxfilén i portionsbitar och ta bort skinnet.
- Lägg bitarna i en smord, ugnsfast form, salta och peppra.
- Rör ihop smulad getost med crème fraiche och hackad basilika samt cayennepeppar och bred ut blandningen på laxbitarna.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg runt om. Sätt in formen i ugnen, cirka 20 minuter.
- Fiskköttet ska bli så fast att det delar sig i skivor, men fortfarande har saftigheten kvar. Skala och koka under tiden potatis om du vill ha pressad potatis till laxen. Värm bönor eller broccoli att servera till.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins