Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnslax med basilika och getost


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 2 1x

Ingredients

Scale
  • 350 g laxfilé
  • 1 dl créme fraîche
  • 50 g getost
  • 10 basilikablad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 10 körsbärstomater
  • haricot verts, sockerärter eller broccoli
  • salt och peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär laxfilén i portionsbitar och ta bort skinnet.
  3. Lägg bitarna i en smord, ugnsfast form, salta och peppra.
  4. Rör ihop smulad getost med crème fraiche och hackad basilika samt cayennepeppar och bred ut blandningen på laxbitarna.
  5. Halvera körsbärstomaterna och lägg runt om. Sätt in formen i ugnen, cirka 20 minuter.
  6. Fiskköttet ska bli så fast att det delar sig i skivor, men fortfarande har saftigheten kvar. Skala och koka under tiden potatis om du vill ha pressad potatis till laxen. Värm bönor eller broccoli att servera till.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins