Ingredients
- Lutfisk
- Salt
- Kryddpeppar
Instructions
- Vattna ur lutfisken minst ett par timmar för att den ska bli lite fastare i köttet.
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg lutfisken med skinnsidan neråt i en ugnsform med höga kanter. Salta med 2 tsk salt per kilo lutfisk.
- Täck med folie, och ställ in i ugnen. Koka i 40-50 minuter. Håll koll på att den inte blir överkokt; känn efter hur den känns efter 40 minuter innan du låter den koka vidare.
- Servera med kokt potatis och vit sås, och lite grovmalen kryddpeppar på lutfisken.
Notes
Vill man göra lutfisken i mikro, så lägger man den i en form med skinnsidan neråt och täcker med lock eller plastfolie. Kör på full effekt i 12 minuter.
Man använder då samma saltmängd: saltar man innan får man en fastare fisk, saltar man efter blir den lite lösare.
Vit sås är helt enkelt bechamelsås.
- Prep Time: 120 mins
- Cook Time: 40 mins