Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lutfisk - Recept från Hssons Skafferi

Lutfisk


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 4 reviews

  • Total Time: 2 hours 40 mins

Ingredients

  • Lutfisk
  • Salt
  • Kryddpeppar

Instructions

  1. Vattna ur lutfisken minst ett par timmar för att den ska bli lite fastare i köttet.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg lutfisken med skinnsidan neråt i en ugnsform med höga kanter. Salta med 2 tsk salt per kilo lutfisk.
  4. Täck med folie, och ställ in i ugnen. Koka i 40-50 minuter. Håll koll på att den inte blir överkokt; känn efter hur den känns efter 40 minuter innan du låter den koka vidare.
  5. Servera med kokt potatis och vit sås, och lite grovmalen kryddpeppar på lutfisken.

Notes

Vill man göra lutfisken i mikro, så lägger man den i en form med skinnsidan neråt och täcker med lock eller plastfolie. Kör på full effekt i 12 minuter.

Man använder då samma saltmängd: saltar man innan får man en fastare fisk, saltar man efter blir den lite lösare.

Vit sås är helt enkelt bechamelsås.

  • Prep Time: 120 mins
  • Cook Time: 40 mins
Exit mobile version