Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Matjestårta - Påskrecept från Hssons Skafferi

Matjestårta


(Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 25 mins

Ingredients

Scale

Botten

  • 200 g mörkt bröd, ex. kavring
  • 50 g smör

Fyllning

  • 4 kokta ägg
  • 1 burk matjessill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl lättcréme fraîche
  • salt & peppar

Garnering

  • Skivat ägg
  • Tunt skivad rödlök

Instructions

  1. Riv brödet på ett rivjärn. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant eller i en pajform. Låt formen stå i kylen.
  2. Skala och hacka 4 ägg. Blanda sill, ägg, gräslök, créme fraîche och smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut fyllningen i pajformen, släta till ytan, täck med plastfolie och låta gona till sig i kylen i minst 2 timmar.
  4. Garnera med skivat ägg och lökringar.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 2 hours
Exit mobile version