Ingredients
Scale
Botten
- 200 g mörkt bröd, ex. kavring
- 50 g smör
Fyllning
- 4 kokta ägg
- 1 burk matjessill
- 1 kruka gräslök
- 2 dl lättcréme fraîche
- salt & peppar
Garnering
- Skivat ägg
- Tunt skivad rödlök
Instructions
- Riv brödet på ett rivjärn. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant eller i en pajform. Låt formen stå i kylen.
- Skala och hacka 4 ägg. Blanda sill, ägg, gräslök, créme fraîche och smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen i pajformen, släta till ytan, täck med plastfolie och låta gona till sig i kylen i minst 2 timmar.
- Garnera med skivat ägg och lökringar.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 2 hours