Här är ett recept på en superenkel fisksoppa med torsk. Den går på ett kick att göra, och tomatsoppan ger den en spännande, om än lite söt, smak. Vi balanserade ut det med en skvätt vin, men to each his own. Dillen gjorde mycket för smaken, vi valde att låta var och en smaka av med både dill och räkor på egen hand. ...
Fisk
Dijonlax
Det här är ett mycket trevlig recept på dijonlax. Lite sötma, lite hetta och lite knaprigt, allt vad en god måltid ska innehålla. Se bara till att inte laxen blir så där torr och tråkig; ha koll på den och pilla lite på den med en gaffel. Ramlar den isär, så är den klar. ...
Lutfisk
Aah, lutfisk. Denna kung av fiskrätter med anor från medeltiden. Mager och nyttig, fylld med mineraler och vitaminer. Den kanske allra bästa egenskapen är att den är basisk och därmed perfekt på julbordet, då den balanserar upp den feta julmaten och därmed kan räknas som hälsofrämjande under dessa tider av hejdlöst frosseri. ...
Inlagd sill
Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen. ...
Vattna ur sill
Sill är salt, och behöver således vattnas ur för att bli ätlig. Storleken på sillen eller filéerna spelar roll för hur snabbt det går, och även antalet gånger man byter vatten. Här kommer några tumregler för att din sill ska bli redo för inläggning. ...