Citronsill är ett friskt tillägg till de andra inlagda sillarna. God, uppiggande smak som garanterat kommer att falla er på läppen. Ett solklart val över Abbas sill om smakläkarna får välja. ...
Sill
Senapssill
En mycket god och snabb senapssill för alla högtider det tarvas sill, vilket kan vara vilken dag i veckan som helst. ...
Inlagd sill
Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen. ...
Vattna ur sill
Sill är salt, och behöver således vattnas ur för att bli ätlig. Storleken på sillen eller filéerna spelar roll för hur snabbt det går, och även antalet gånger man byter vatten. Här kommer några tumregler för att din sill ska bli redo för inläggning. ...
Matjestårta
Matjestårta är en utmärkt rätt att ställa fram på påskbordet, och garanterar stor succé. Naturligtvis passar den finemang under alla årstider och storhelger, men varför inte göra en specialitet som du kan prägla påsken med. Se bara till att inte snåla med rödlöken, den ger både sötma och krydda åt en måhända redan perfekt matjestårta. Hemma hos oss är den redan en institution på festbordet, och den uppskattas år efter år. ...