Man kan ha hur mycket julsnaps som helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och gör er sill till er egen.
PrintInlagd sill
- Total Time: 24 hours 15 mins
- Yield: 1 burk 1x
Ingredients
Scale
- 4 urvattnade sillfiléer
- 1 stor rödlök
- 1 morot
- 10 svartpepparkorn, hela
- 15 kryddpepparkorn, hela
- 1 lagerblad
Lag
- 1 1/2 dl vatten
- 5 msk ättiksprit (12%)
- 2 dl strösocker
Instructions
Lagen
- Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Ta av från värmen och låt kallna.
Sillen
- Skär sillen i 2 cm stora bitar.
- Skala och skiva löken samt moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk.
- Smula ner lagerbladet och häll över lagen.
- Låt sillen stå svalt i minst ett dygn.
Notes
Sillen håller i en dryg vecka.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 24 hours
7
Skriv en kommentar