Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på inlagd sill från Hssons Skafferi

Inlagd sill


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,83)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 6 reviews

  • Total Time: 24 hours 15 mins
  • Yield: 1 burk 1x

Ingredients

Scale
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 stor rödlök
  • 1 morot
  • 10 svartpepparkorn, hela
  • 15 kryddpepparkorn, hela
  • 1 lagerblad

Lag

  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker

Instructions

Lagen

  1. Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Ta av från värmen och låt kallna.

Sillen

  1. Skär sillen i 2 cm stora bitar.
  2. Skala och skiva löken samt moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk.
  3. Smula ner lagerbladet och häll över lagen.
  4. Låt sillen stå svalt i minst ett dygn.

Notes

Sillen håller i en dryg vecka.

  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 24 hours