Ingredients
Scale
- 1 gul lök
- 1 pkt saffran
- 1 burk tomatsoppa
- 1 burk vatten
- 3 dl mellangrädde
- 400 g torsk
- ~100 gr skalade räkor
- 1/2 pkt fryst dill
Instructions
- Finhacka löken och fräs i oljan. Blanda ner saffran, tomatsoppan (vi använde Campbells) och vattnet. Smaka av med salt (vi tog ungefär 1 tsk) och låt koka i 15 minuter.
- Dela under tiden torsken i kuber.
- Rör ner grädden och lägg i torsken och låt det sjuda i 5 minuter.
- Krydda med dillen och lägg till sist i räkorna och låt dem bli varma.
Notes
Vi serverade både dill och räkor vid sidan om.
En liten slatt vin i soppan ger en fin syra; det kan behövas eftersom tomatsoppan är ganska söt.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 20 mins