Fisk med bacon och purjo är snabbt och enkelt, och inte mycket mer än det. Utmärkt som matlådemat, men ska du göra fisk med bacon och purjo så se för guds skull till att använda färsk torsk. Att använda sig av frysta torskblock renderar alltid i en torr och tråkig maträtt.
PrintFisk med bacon och purjo
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 800 g djupfryst torskfilé
- 140 g bacon (1 paket)
- 1 purjolök
- 3 dl grädde
- salt och malen vitpeppar
- olja till formen+ till stekning
Instructions
- Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
- Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
- Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins
0
Marcus säger
Hemskt med fryst torsk, segt och ytterst tråkigt.
Åke säger
Känner igen receptet sen tidigare, fast jag hade bara 400 gram torsk. För övrigt så följde jag receptet.
Jättegott
Therese säger
Vad roligt att du tyckte om det 🙂