Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fisk med bacon och purjo


(Inga betyg än)

3.5 from 2 reviews

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 800 g djupfryst torskfilé
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • olja till formen+ till stekning

Instructions

  1. Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
  2. Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
  3. Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version