Ingredients
Scale
- 800 g kalvkött, t.ex. högrev eller rygg
- 1 medelstor lök
- 1/2 tsk paprikapulver, starkt
- 2 paprikor, tunt skivade
- 1 medelstor tomat, tunt skivad
- 3 dl crème fraîche
- 2–3 msk vetemjöl
- Smör
- Salt
- Crème fraîche till garnering
Instructions
- Skär kalvköttet i 3 centimeter stora tärningar.
- Finhacka löken och bryn gyllene i matfettet.
- Ta bort från värmen, strö över paprikapulvret och tillsätt 2-3 msk vatten. Ställ tillbaka på plattan och låt puttra en liten stund.
- Tillsätt köttet, salta (c:a 1 1/2 – 2 tsk) och täck med lock. Låt koka på hög värme och rör om ofta. Tillsätt litet vatten om så krävs.
- Tillsätt de tunt skivade paprikorna och tomaten när köttet är halvfärdigt.
- Blanda ut crème fraîchen med litet mjöl och rör ut så att det inte klumpar.
- Tilssätt detta i såsen och få ett hastigt uppkok.
- Garnera med crème fraîche vid servering.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins