Ingredients
Scale
- 500 g fläskfilé
- 1 st purjolök
- 200 kantareller, färska eller i burk
- 1 msk vetemjöl
- En halv flaska porteröl, 33 cl
- 1 tsk soja
- 5 st enbär, krossade
- 0,5 tsk timjan
- 1 msk kalvfond
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk svartvinbärsgelé
- Salt
- Peppar
Instructions
- Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Rensa de färska kantarellerna, eller låt burkkantarellerna rinna av.
- Bryn köttet i en stekpanna med smör, krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Fräs purjo och svamp i smör i en traktörpanna eller stor gryta. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé och låt koka upp.
- Lägg i köttet och koka under lock på svag värme 5-10 minuter.
- Servera gärna med pressad potatis.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins