Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilégryta med porter och kantareller


(Inga betyg än)

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g fläskfilé
  • 1 st purjolök
  • 200 kantareller, färska eller i burk
  • 1 msk vetemjöl
  • En halv flaska porteröl, 33 cl
  • 1 tsk soja
  • 5 st enbär, krossade
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Rensa de färska kantarellerna, eller låt burkkantarellerna rinna av.
  2. Bryn köttet i en stekpanna med smör, krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Fräs purjo och svamp i smör i en traktörpanna eller stor gryta. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé och låt koka upp.
  4. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme 5-10 minuter.
  5. Servera gärna med pressad potatis.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
Exit mobile version