Vad exakt det är som är franskt i detta recept på fransk gryta är öppet för diskussion, men det spelar väl egentligen mindre roll när det smakar bra. Låt er inte avskräckas av den grådaskiga bilden; vår franska gryta smakar betydligt bättre än den ser ut.
PrintFransk gryta
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 600 g strimlat fransyska eller innanlår
- smör
- 3 gula grovhackade lökar
- 2 små tjockt slantade morötter
- 250 g färska champinjoner
- 1 buljongtärning
- ca 1 ½ dl vatten till stekpannan
- 2 dl crème fraiche
- salt
- svart- eller vitpeppar
- persilja att strö över
Instructions
- Börja med att fräsa lök och morot i en stekpanna. Flytta efter hand över det till en gryta.
- Bryn köttstrimlorna i omgångar, steker du för mycket på en gång får du ingen stekyta. Lägg köttet i grytan.
- Vispa ur stekpannan med lite vatten, c:a 1 ½ dl. Häll över skyn i grytan.
- Fräs till sist de halva champinjonerna. Lägg ner dem i grytan.
- Smula ner en buljongtärning, och koka allt under lock 10 minuter.
- Klicka ner crème fraiche och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme c:a 10 minuter. Strö över persiljan.
- Servera med ris och en god sallad.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentar