Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fransk gryta


(Inga betyg än)

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g strimlat fransyska eller innanlår
  • smör
  • 3 gula grovhackade lökar
  • 2 små tjockt slantade morötter
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 buljongtärning
  • ca 1 ½ dl vatten till stekpannan
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • svart- eller vitpeppar
  • persilja att strö över

Instructions

  1. Börja med att fräsa lök och morot i en stekpanna. Flytta efter hand över det till en gryta.
  2. Bryn köttstrimlorna i omgångar, steker du för mycket på en gång får du ingen stekyta. Lägg köttet i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med lite vatten, c:a 1 ½ dl. Häll över skyn i grytan.
  4. Fräs till sist de halva champinjonerna. Lägg ner dem i grytan.
  5. Smula ner en buljongtärning, och koka allt under lock 10 minuter.
  6. Klicka ner crème fraiche och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme c:a 10 minuter. Strö över persiljan.
  7. Servera med ris och en god sallad.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 20 mins
Exit mobile version