Fantastiskt, om än lite omständligt, recept som smakar hur gott som helst. Känner man inte för att köra den gröna linjen så går det minst lika bra att ersätta quorn med köttfärs.
PrintGratäng med quorn och aubergine
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 300 gram quornfärs
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 0,5 dl vitt vin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk flytande honung
- 1 st aubergine i centimetertjocka skivor
- 3 msk vetemjöl
- 1 st ägg, lätt uppvispat
- 1 dl ströbröd
- 1 dl soltorkade tomater
- 3 msk basilika
- 125 g mozarella, skivad
- 1 msk river citronskal
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl riven parmesanost
- salt och peppar
Instructions
- Fräs löken och vitlöken mjuk i 1 msk av olivoljan, tillsätt de krossade tomaterna, vinet, oreganon och honungen. Låt koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt Quorn Färs, koka i ytterligare 3-4 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd under tiden aubergineskivorna i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek i omgångar de panerade aubergineskivorna gyllene i resterande olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
- Häll hälften av såsen i botten på en ugnsform. Lägg på aubergineskivorna, de soltorkade tomerna, basilikan, resterande sås och mozzarellan.
- Strö över citronskalet, bred på crème fraiche och toppa med parmesanosten. Gratinera i 200ºC ugn i ca 30 minuter.
- Prep Time: 1 hour
- Cook Time: 30 mins
0
Skriv en kommentar