Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gratäng med quorn och aubergine


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 300 gram quornfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 st aubergine i centimetertjocka skivor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st ägg, lätt uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 3 msk basilika
  • 125 g mozarella, skivad
  • 1 msk river citronskal
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Instructions

  1. Fräs löken och vitlöken mjuk i 1 msk av olivoljan, tillsätt de krossade tomaterna, vinet, oreganon och honungen. Låt koka i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt Quorn Färs, koka i ytterligare 3-4 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Vänd under tiden aubergineskivorna i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek i omgångar de panerade aubergineskivorna gyllene i resterande olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
  4. Häll hälften av såsen i botten på en ugnsform. Lägg på aubergineskivorna, de soltorkade tomerna, basilikan, resterande sås och mozzarellan.
  5. Strö över citronskalet, bred på crème fraiche och toppa med parmesanosten. Gratinera i 200ºC ugn i ca 30 minuter.
  • Prep Time: 1 hour
  • Cook Time: 30 mins