Ingredients
Scale
- 300 gram quornfärs
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 0,5 dl vitt vin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk flytande honung
- 1 st aubergine i centimetertjocka skivor
- 3 msk vetemjöl
- 1 st ägg, lätt uppvispat
- 1 dl ströbröd
- 1 dl soltorkade tomater
- 3 msk basilika
- 125 g mozarella, skivad
- 1 msk river citronskal
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl riven parmesanost
- salt och peppar
Instructions
- Fräs löken och vitlöken mjuk i 1 msk av olivoljan, tillsätt de krossade tomaterna, vinet, oreganon och honungen. Låt koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt Quorn Färs, koka i ytterligare 3-4 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd under tiden aubergineskivorna i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek i omgångar de panerade aubergineskivorna gyllene i resterande olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
- Häll hälften av såsen i botten på en ugnsform. Lägg på aubergineskivorna, de soltorkade tomerna, basilikan, resterande sås och mozzarellan.
- Strö över citronskalet, bred på crème fraiche och toppa med parmesanosten. Gratinera i 200ºC ugn i ca 30 minuter.
- Prep Time: 1 hour
- Cook Time: 30 mins