Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gryta med krut


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 g grytbitar
  • 25 g torkade kantareller
  • 2 gula lökar
  • 120 g riven Norrglimt
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 5 st svartpepparkorn
  • 2,5 dl grädde
  • Smör
  • Salt

Instructions

  1. Lägg den torkade svampen i blöt i 10 minuter.
  2. Hacka löken grovt, och riv osten på den grova sidan rivjärnet.
  3. Lägg svampen i en sil och låt rinna av.
  4. Stek svamp och lök lätt i smör och lägg åt sidan.
  5. Bryn köttet i smör och lägg i svartpepparkornen, slå över vatten och kalvfond. Låt puttra tills köttet känns mört, och lägg i svamp, lök och ost. Slå på grädden och låt koka upp.
  6. Smaka av och salta om det behövs.
Exit mobile version