Ingredients
Scale
- 600 g fläskfilé
- 1 purjolök
- 300 g kantareller
- 90 g babyspenat
- 1 pkt bacon, tärnat
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 3 msk koncentrerad kalvfond
- 140 g gräddädelost
- 2 msk timjan, finhackad
Garnering
- Timjanskvistar
- Lättkokta haricot verts
Instructions
- Putsa fläskfilén, skär upp i skivor och salta och peppra.
- Strimla och skölj purjolöken.
- Stek bacon en stekpanna. Ta upp och låt rinna av.
- Fräs purjo, svamp och spenat i baconfettet och lite smör, utan att de får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.
- Lägg ner fläskfilén och bacon i pannan och tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i c:a 15 minuter.
- Smula ner gräddädelosten, tillsätt timjan och rör om.
- Servera med till exempel pressad potatis och garnera med timjan och haricot verts.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins