Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Höstgryta med fläskfilé och kantareller - Recept ur Hssons Skafferi

Höstgryta med fläskfilé och kantareller


(4,89)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 19 reviews

  • Total Time: 40 mins

Ingredients

Scale
  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 300 g kantareller
  • 90 g babyspenat
  • 1 pkt bacon, tärnat
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 140 g gräddädelost
  • 2 msk timjan, finhackad

Garnering

  • Timjanskvistar
  • Lättkokta haricot verts

Instructions

  1. Putsa fläskfilén, skär upp i skivor och salta och peppra.
  2. Strimla och skölj purjolöken.
  3. Stek bacon en stekpanna. Ta upp och låt rinna av.
  4. Fräs purjo, svamp och spenat i baconfettet och lite smör, utan att de får färg, tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.
  5. Lägg ner fläskfilén och bacon i pannan och tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka i c:a 15 minuter.
  6. Smula ner gräddädelosten, tillsätt timjan och rör om.
  7. Servera med till exempel pressad potatis och garnera med timjan och haricot verts.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
Exit mobile version