Linser är både nyttigt och gott, och med en indisk linsgryta så får de en smak av en lite mer exotisk plats på jorden. Jag förordar som vanligt att krydda vårt linsgryta-recept extra mycket.
PrintIndisk linsgryta med kikärter
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 msk garam masala
- 1 msk finriven ingefära
- 1 tetra krossade tomater med chili, 400 g
- 1 burk koksmjölk, 400 ml
- 1 tetra gröna linser, 400 ml
- 1 tetra kikärter, 400 g
- 1 tsk salt
Instructions
- Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan.
- Tillsätt garam masala och ingefära och låt det fräsa tillsammans i 1 minut.
- Häll i tomater och kokosmjölk.
- Koka kraftigt utan lock 5 minuter.
- Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt och servera med ris.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 10 mins
0
Skriv en kommentar