Gillar man snabba och enkla recept så är det här receptet på indonesisk kycklinggratäng perfekt. Bara att steka kyckling, hacka lite grönsaker, blanda ihop och in i ugnen. Bra för matlådan och vad än för andra tillfällen som kan uppstå.
PrintIndonesisk kycklinggratäng
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 kg kycklingbröst eller kycklinginnerlårfilé
- 1 st stor grön paprika, hackad
- Champinjoner, skivade
- 3 dl grädde, ta mer om mer sås önskas
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- 1 tsk curry
- 1–2 tsk sambal oelek
- 1 dl mango chutney
- salt
Instructions
- Värm ugnen till 200°.
- Stek kycklingdelarna helt färdiga, lägg dessa i en form tillsammans med paprikan och de stekta champinjonerna.
- Vispa grädden till tjockt skum och rör i alla kryddor. Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen.
- Gratinera i ugnen i 20 minuter.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
18
Anonym säger
hmm gott