Vem kreolskan är vet jag inte, men hennes gryta är fantastiskt god. De som är förtjusta i kryddigare korvar byter med fördel ut kabanossen mot valfri kryddkorv, och ta gärna lite mer vitlök än vad ni tror ni behöver. Kreolskans gryta kommer inte att göra er besvikna.
PrintKreolskans gryta
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6 1x
Ingredients
Scale
- 9 hg fläskfilé
- 2 kabanoss eller liknande korv
- 1 burk syltlök (195 gr)
- 1 burk svarta urkärnade oliver (227 gr), delade på mitten
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 dl hackad ättiksgurka (eller cornichons)
- 4–5 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk mejram
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- Pressade vitlök i valfri mängd
Instructions
- Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen.
- Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta. Ta sedan upp och lägg åt sidan.
- Bryn filén i fettet från korvarna och krydda med salt, peppar, mejram och strö över mjölet.
- Tillsätt syltlöken, oliverna, gurkan, paprikan. Slå på grädde och låt koka i c:a 10 minuter.
- Smakar av med salt, peppar och spadet från syltlöken.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
11
Skriv en kommentar