Ingredients
Scale
- 9 hg fläskfilé
- 2 kabanoss eller liknande korv
- 1 burk syltlök (195 gr)
- 1 burk svarta urkärnade oliver (227 gr), delade på mitten
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 dl hackad ättiksgurka (eller cornichons)
- 4–5 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk mejram
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- Pressade vitlök i valfri mängd
Instructions
- Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen.
- Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta. Ta sedan upp och lägg åt sidan.
- Bryn filén i fettet från korvarna och krydda med salt, peppar, mejram och strö över mjölet.
- Tillsätt syltlöken, oliverna, gurkan, paprikan. Slå på grädde och låt koka i c:a 10 minuter.
- Smakar av med salt, peppar och spadet från syltlöken.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins