Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingpörkölt


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 5 reviews

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 kyckling på c:a 1,2 kg
  • 1 stor gul lök
  • 1 rågad tsk paprikapulver (milt eller sött)
  • 2 paprikor
  • 1 stor tomat
  • Salt

Instructions

  1. Stycka kycklingen i bitar, låt skinnet sitta kvar.
  2. Finhacka löken. Hetta upp matfett och stek löken långsamt under konstant omrörning.
  3. Ta av från värmen och strö över paprikapulvret. Lägg i kycklingbitarna och stek på hög värme till de bivit ordentligt brynta.
  4. Sänk sedan värmen, salta kycklingen och täck med lock.
  5. Kärna ur paprikorna, skiva dem och spara några ringar till garnering.
  6. Flå och kärna ur tomaten, hacka den i bitar.
  7. Lägg paprikaringarna och den hackade tomaten på kycklingen och lägg tillbaka locket.
  8. Rör emellanåt tills rätten är färdiglagad.
  9. Pörkölt ska helst lagas i sin egen vätska, och vatten ska endast tillsättas om det finns risk att maten bränns vid. Mot slutet av tillagningen ska man vicka på kokkärlet istället för att röra om.
  10. Lägg upp kycklingen på ett fat, häll såsen över och garnera med paprikaringarna. Server med t.ex. klimp och gurksallad.
Exit mobile version