Lasagne torde vara den ultimata maten för matlådor. Detta lasagne-recept ger en extra kick för smaken med den inlagda chipotlen; lite rökigt, lite kryddigt. Tänk bara på att ju längre chilin får koka med, desto kryddigare blir det. Och om jag får välja, koka köttfärssåsen betydligt längre än 20 minuter för att göra den extra smakrik.
PrintLasagne med chipotle
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
Köttfärs:
- 1–2 gula lökar
- 1–5 vitlökar
- 0,5-1 inlagd chipotle
- 1 msk matfett
- 400 g köttfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk basilika
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ostsås:
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 2 dl (ca 70 g) riven ost
- salt
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
Köttfärs
- Skala och hacka löken och chipotle. Hetta upp en stekpanna med matfett. Fräs lök och köttfärs, salta och peppra. Tillsätt tomater, tomatpuré, pressad vitlök, chipotle, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ostsås
- Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.
- Häll hälften av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på plattor. Bred ut hälften av köttfärsen. Mer plattor. Resten av köttfärsen. Plattor. Ostsås. Toppa med massor med ost, gärna med inslag av mozarella.
- In med formen i ugnen i c:a 20 minuter.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins
0
Skriv en kommentar