Makaronipudding är en mycket tacksam maträtt. Du kan i stort sett använda vad du vill i den, till exempel gårdagens eller helgens rester. Vi har valt att göra vår makaronipudding med bacon för att få lite sälta och smak.
PrintMakaronipudding
- Total Time: 1 hour 5 mins
- Yield: 6 1x
Ingredients
- 4 dl makaroner
- 2 dl vatten
- 6 dl mjölk, 3%
- 1 tsk socker
- Salt
- Vitpeppar
- Muskot
Bacon- och lökfräs
- 2 paket bacon, hackade i bitar
- 1 gul lök, finhackad
- 1 purjolök, strimlad
- Salt och svartpeppar
Äggstanning
- 2 dl mjölk, 3%
- 2 dl grädde
- 4 ägg
- Salt och svartpeppar
Topping
- 3 dl riven ost
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vattnet tillsammans med mjölken. Koka makaronerna någon minut kortare än vad som står på förpackningen.
- Krydda med lite salt, vitpeppar, en nypa muskot och socker. Ställ åt sidan och rör om ibland så att det inte klibbar ihop.
- Fräs baconbitarna tills de börjar få färg. Blanda ner den hackade gul löken och purjolöken och fräs med en kort stund. Salta och peppra lite.
- Blanda bacon- och lökfräset ordentligt med makaronerna.
- Vispa ihop äggstanningen.
- Smörj en ugnsform och lägg i hälften av makaron- och baconblandningen. Strö över hälften av osten och sedan resten av blandningen.
- Häll över äggstanningen. Gör lite hål här och var så att den rinner ner ordentligt.
- Strö över resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen i c:a 45 minuter.
Notes
Håll ett öga på den så att den inte bränns. Börjar ytan få för mycket färg, lägg över lite folie.
Skaka lite på den så att din makaronipudding ser ut att ha stelnet ordentligt.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 45 mins
2
Skriv en kommentar