Vem gillar inte mango? Vem gillar inte kyckling? Säkert många, men att blanda dessa två läckerheter i en mangokycklinggryta kan bara sluta i en explosionsartad succé. Snåla inte in på mango chutney, och låt den stå på bordet till servering så att man kan ta lite extra om man vill, vilket man gärna vill. Ta gärna en mango chutney med lite hetta så blir din mangokycklinggryta något alldeles speciellt. Servera med ris om så önskas; annars fungerar det lika bra med quinoa eller bulgur även om jag kan tycka att ris ger en bättre smakupplevelse, speciellt om man steker det lite i smör innan man kokar det.
PrintMangokycklinggryta
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Description
Mangokycklinggryta är en fantastiskt enkel gryta med mycket smak, lite hetta och ett perfekt middagstips till både matlåda och helgen.
Ingredients
- 4 st kycklingfiléer
- Massvis med champinjoner
- 2 paprikor
- 1 purjolök
- 1 burk creme fraiche
- 1 msk soja
- 1 dl mango chutney
- 1/2 tsk salt
- peppar
Instructions
- Ta fram en stor kastrull.
- Skiva purjo, tärna paprikor och klyfta champinjorna. Skär kycklingen i bitar.
- Fräs grönsaker lite mjuka, tillsätt kycklingen och fräs till den nästan är klar.
- Tillsätt ca 1 msk soja, 1 dl mango chutney, peppar, 1/2 tsk salt och en burk creme fraiche. Om det blir torrt ta mer creme fraiche eller vatten.
- Koka 20 minuter och servera med till exempel ris.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentar