En enkel och mustig gryta som gör det den ska, mättar och värmer. Se bara till att koka köttet ordentligt så att det blir så där perfekt mört och fint.
PrintMustig gryta
- Total Time: 2 hours
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 500 grytbitar
- Smör
- 1 tsk salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 3 dl buljong
- 3 dl rödvin
- 12 smålökar
- ~100 g champinjoner
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 msk soja
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk worcestershiresås
Instructions
- Skär köttet i jämna bitar 3×3 cm. Bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark, så att det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta.
- Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong o rödvin. Låt koka i svag värme under lock c:a 1½-2 timmar.
- Skala löken och skölj champinjonerna. Fräs dem i smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner det i grytan. Häll i grädden. Smaksätt med soja, tomatpuré och worcestershiresås. Låt gryta koka ytterligare 10 min.
- Godast tillbehör är nog kokt potatis. Bulgur var ingen höjdare.
- Cook Time: 2 hours
Skriv en kommentar