Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig gryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 2 reviews

  • Total Time: 2 hours
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 500 grytbitar
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 3 dl buljong
  • 3 dl rödvin
  • 12 smålökar
  • ~100 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk worcestershiresås

Instructions

  1. Skär köttet i jämna bitar 3×3 cm. Bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark, så att det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta.
  2. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong o rödvin. Låt koka i svag värme under lock c:a 1½-2 timmar.
  3. Skala löken och skölj champinjonerna. Fräs dem i smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner det i grytan. Häll i grädden. Smaksätt med soja, tomatpuré och worcestershiresås. Låt gryta koka ytterligare 10 min.
  4. Godast tillbehör är nog kokt potatis. Bulgur var ingen höjdare.
  • Cook Time: 2 hours