Ingredients
Scale
- 500 grytbitar
- Smör
- 1 tsk salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 3 dl buljong
- 3 dl rödvin
- 12 smålökar
- ~100 g champinjoner
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 msk soja
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk worcestershiresås
Instructions
- Skär köttet i jämna bitar 3×3 cm. Bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark, så att det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta.
- Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong o rödvin. Låt koka i svag värme under lock c:a 1½-2 timmar.
- Skala löken och skölj champinjonerna. Fräs dem i smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner det i grytan. Häll i grädden. Smaksätt med soja, tomatpuré och worcestershiresås. Låt gryta koka ytterligare 10 min.
- Godast tillbehör är nog kokt potatis. Bulgur var ingen höjdare.
- Cook Time: 2 hours