En fantastiskt matig och smakrik getostpaj för alla tillfällen. Den här garanterar en mätt mage och nöjda smaklökar. Utmärkt mat för lådan.
PrintGetostpaj
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
Deg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g kallt smör
- 2 msk vatten
Fyllning:
- 2 potatisar
- 1 purjolök
- 1 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
Äggstanning:
- 3 ägg
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl gräddfil
- 3/4 tsk salt
- 150 g getost
- Pinjenötter
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut i formen och nagga. Ställ i kylen i 30 minuter och förgrädda sedan i ugnen i 10 minuter.
- Koka potatisen, skiva och lägg i botten på pajdegen.
- Skiva och stek purjolöken mjuk, och lägg över potatisen.
- Skiva getosten och lägg över.
- Blanda äggstanningen och häll över pajen.
- Toppa med pinjenötter.
- Ställ in i ugnen c:a 35-40 minuter.
- Prep Time: 40 mins
- Cook Time: 40 mins
Skriv en kommentar