Förhoppningsvis så har du fått ha ditt kantarellställe ifred för gnidna kantarellsnyltare, och besitter en rik skatt av skogens guld. Varför inte använda dem till att göra en god och värmande kantarellpaj för att möta den nalkande hösten? Snabbt, enkelt och gott, en kantarellpaj kan aldrig slå fel.
PrintKantarellpaj
- Total Time: 1 hour 10 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
Pajdeg
- 3,5 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 3 msk vatten
Fyllning
- 1 dl lök, hackad
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- ~200 g kantareller
- 150 g riven ost
- Salt
- Peppar
Instructions
Pajdeg
- Fördela smöret i vetemjölet, häll i vattnet och rör ihop till en smulig deg.
- Tryck ut pajdegen i formen och ställ sedan in i kylen i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Ta ut pajdegen och nagga den. Grädda i 15 minuter.
Fyllning
- Skala och hacka löken. Stek lök och kantareller i smör tills kantarellerna fått lite färg. Krydda med salt och peppar, om det behövs.
- Vispa upp äggen, blanda ner mjölk och grädde.
- Lägg osten i botten, lägg över kantarellerna och häll till sist över äggstanningen.
- In i ugnen och grädda i 30-40 minuter.
Notes
Du kan också blanda osten tillsammans med kantarellerna direkt i äggstanningen om du så önskar.
Piffa till pajen lite genom att klippa färsk persilja och strö över.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 40 mins
1
Skriv en kommentar