Ingredients
Scale
Pajdeg
- 3,5 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 3 msk vatten
Fyllning
- 1 dl lök, hackad
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- ~200 g kantareller
- 150 g riven ost
- Salt
- Peppar
Instructions
Pajdeg
- Fördela smöret i vetemjölet, häll i vattnet och rör ihop till en smulig deg.
- Tryck ut pajdegen i formen och ställ sedan in i kylen i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Ta ut pajdegen och nagga den. Grädda i 15 minuter.
Fyllning
- Skala och hacka löken. Stek lök och kantareller i smör tills kantarellerna fått lite färg. Krydda med salt och peppar, om det behövs.
- Vispa upp äggen, blanda ner mjölk och grädde.
- Lägg osten i botten, lägg över kantarellerna och häll till sist över äggstanningen.
- In i ugnen och grädda i 30-40 minuter.
Notes
Du kan också blanda osten tillsammans med kantarellerna direkt i äggstanningen om du så önskar.
Piffa till pajen lite genom att klippa färsk persilja och strö över.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 40 mins