Matig paj med kyckling och champinjoner, som gjord för matlådan. Kycklingpaj är en favorit som bara blir bättre om den får stå till sig över natten.
PrintKycklingpaj med champinjoner
- Total Time: 1 hour
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
Scale
Pajdeg
- 125 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 1 färdiggrillad kyckling
- 1/2 purjolök
- 200 g champinjoner
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 1 dl riven prästost
- Smör
Instructions
Pajdeg
- Tärna och mixa smöret tillsammans med mjölet. När det är finfördelat, tillsätt vattnet och mixa vidare tills det blir en boll. Lägg lite plast över och låt vila i kylen c:a 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel. Grädda pajskalet c:a 15 minuter.
Fyllning
- Sänk ugnen till 200°.
- Plocka ur köttet från kycklingen och skär det i mindre bitar.
- Skölj och strimla purjolöken, ansa och dela champinjonerna. Stek dem sedan i smör tills de får färg och lägg i purjon. Stek några minuter tillsammans.
- Strö över mjölet och tillsätt grädden. Rör om och låt puttra runt 3 minuter tills mjölsmaken försvinner. Blanda i tomatpurén, kycklingköttet, saltet och smaka av med peppar.
- Ner med fyllningen i pajskalet, på med osten och in i ugnen i c:a 15 minuter till osten fått den berömda fina färgen.
- Prep Time: 45 mins
- Cook Time: 15 mins
2
Skriv en kommentar