Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kycklingpaj med champinjoner - Hssons Skafferi

Kycklingpaj med champinjoner


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale

Pajdeg

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1/2 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl riven prästost
  • Smör

Instructions

Pajdeg

  1. Tärna och mixa smöret tillsammans med mjölet. När det är finfördelat, tillsätt vattnet och mixa vidare tills det blir en boll. Lägg lite plast över och låt vila i kylen c:a 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel. Grädda pajskalet c:a 15 minuter.

Fyllning

  1. Sänk ugnen till 200°.
  2. Plocka ur köttet från kycklingen och skär det i mindre bitar.
  3. Skölj och strimla purjolöken, ansa och dela champinjonerna. Stek dem sedan i smör tills de får färg och lägg i purjon. Stek några minuter tillsammans.
  4. Strö över mjölet och tillsätt grädden. Rör om och låt puttra runt 3 minuter tills mjölsmaken försvinner. Blanda i tomatpurén, kycklingköttet, saltet och smaka av med peppar.
  5. Ner med fyllningen i pajskalet, på med osten och in i ugnen i c:a 15 minuter till osten fått den berömda fina färgen.
  • Prep Time: 45 mins
  • Cook Time: 15 mins
Exit mobile version