Vad sägs om en smidig pastagratäng till middag? Inga problem! Den här går snabbt och enkelt att göra, det jobbigaste är att hacka löken sedan går resten av sig själv. Vi gillar vanligtvis att koka köttfärsen i några timmar minst, men i denna pastagratäng så tillagar den sig själv i ugnen.
PrintPastagratäng
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
- 4 portioner pasta
- 1 gul lök
- 2 msk olja eller flytande margarin
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- Grovmalen svartpeppar
- 2 dl riven ost
- 2 tomater
Instructions
- Koka pastan enligt instruktion på förpackningen.
- Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
- Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
- Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
0
Skriv en kommentar