Ingredients
Scale
- 4 portioner pasta
- 1 gul lök
- 2 msk olja eller flytande margarin
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- Grovmalen svartpeppar
- 2 dl riven ost
- 2 tomater
Instructions
- Koka pastan enligt instruktion på förpackningen.
- Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
- Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
- Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins