Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Porterstek


(Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 30 mins

Ingredients

Scale
  • 1,5 kg fransyska eller innanlår
  • 1 flaska porter
  • ½1 dl outspädd svartvinbärsaft
  • 1 dl kinesisk soya
  • 1 tsk timjan
  • 6 st enbär
  • 6 st svartpepparkorn
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök

Sås:

  • 8 dl sky
  • 5 msk mjöl
  • 2 dl grädde

Instructions

  1. Häll porter, svartvinbärsaft och soya i en gryta samt kryddor, buljongtärningar, delade vitlöksklyftor och gul lök i stora bitar. Koka upp.
  2. Lägg i köttet och stick i en köttermometer i den tjocka delen av köttet. Låt alltsammans sakta sjuda under lock. Vänd på steken en gång under kokningen. Tag av grytan när temperaturen är 75 grader efter c:a 1,5 – 2 timmar.
  3. Låt steken ligga c:a 20 min i skyn.
  4. Mät upp skyn, vispa ut mjölet i grädden.
  5. Vispa ner mjölblandningen i skyn och låt koka c:a 5 minuter.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 2 hours 20 mins
Exit mobile version