Ingredients
Scale
- 1,5 kg fransyska eller innanlår
- 1 flaska porter
- ½–1 dl outspädd svartvinbärsaft
- 1 dl kinesisk soya
- 1 tsk timjan
- 6 st enbär
- 6 st svartpepparkorn
- 2 st köttbuljongtärningar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
Sås:
- 8 dl sky
- 5 msk mjöl
- 2 dl grädde
Instructions
- Häll porter, svartvinbärsaft och soya i en gryta samt kryddor, buljongtärningar, delade vitlöksklyftor och gul lök i stora bitar. Koka upp.
- Lägg i köttet och stick i en köttermometer i den tjocka delen av köttet. Låt alltsammans sakta sjuda under lock. Vänd på steken en gång under kokningen. Tag av grytan när temperaturen är 75 grader efter c:a 1,5 – 2 timmar.
- Låt steken ligga c:a 20 min i skyn.
- Mät upp skyn, vispa ut mjölet i grädden.
- Vispa ner mjölblandningen i skyn och låt koka c:a 5 minuter.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 2 hours 20 mins