Sertéspörkölt är en underbar ungersk gryta med fläskkött. Smakrik och relativt enkel att tillägga. Den sköter sig till största delen sig själv och ska absolut avnjutas med nokedli och oborka salata, a.k.a. gurksallad. Det här receptet tycker i alla fall jag smakar bättre än det tidigare sertéspörkölt-receptet som vi tillagat. Bli dock inte chockerade över mängden vitlök, det kommer helt enkelt bara smaka gott.
PrintSertéspörkölt
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 8 1x
Ingredients
- Ister
- 2 lökar
- 10 vitlöksklyftor
- 4 msk paprikapulver, édes (sött)
- 1 kg grytbitar av fläsk
- 1 tomat
- 1 paprika
- 4 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar, mald
- 1 tsk kumminfrön, malda
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
Instructions
- Finhacka lök och vitlök och låt svettas i en stekpanna med ister.
- När löken blivit glansig, sänk värmen och blanda ner salt, peppar, lagerblad och paprikapulver.
- Lägg ner grytbitarna, skär tomaten och paprikan i stora bitar och lägg ner tillsammans med kummin och tomatpuré. Blanda ihop.
- Låt koka under lock i c:a 75 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.
Notes
Undvik att använda för mycket vatten. Smakerna blir mycket bättre om maten får tillagas i sina egna safter istället.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 75 mins
14
Skriv en kommentar