Ingredients
Scale
- Ister
- 2 lökar
- 10 vitlöksklyftor
- 4 msk paprikapulver, édes (sött)
- 1 kg grytbitar av fläsk
- 1 tomat
- 1 paprika
- 4 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar, mald
- 1 tsk kumminfrön, malda
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
Instructions
- Finhacka lök och vitlök och låt svettas i en stekpanna med ister.
- När löken blivit glansig, sänk värmen och blanda ner salt, peppar, lagerblad och paprikapulver.
- Lägg ner grytbitarna, skär tomaten och paprikan i stora bitar och lägg ner tillsammans med kummin och tomatpuré. Blanda ihop.
- Låt koka under lock i c:a 75 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.
Notes
Undvik att använda för mycket vatten. Smakerna blir mycket bättre om maten får tillagas i sina egna safter istället.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 75 mins